Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Acourate with Lumin, Tidal and Roon

  1. #11
    dsnyner,

    I'm told by Lumin that Roon Bridge is not compatible with "Roon Ready" devices such as Lumin.

    So can the set up "simply" be:

    Server PC >> Client PC and monitor >> Router >> Lumin ? All connected by ethernet.

    For the Server PC, what do you think of using an older model Mac Pro tower, quad core with solid state boot, instead of the PC? These are very quiet.

    Thanks much

  2. #12
    Quote Originally Posted by wil View Post
    dsnyner,

    I'm told by Lumin that Roon Bridge is not compatible with "Roon Ready" devices such as Lumin.

    So can the set up "simply" be:

    Server PC >> Client PC and monitor >> Router >> Lumin ? All connected by ethernet.

    For the Server PC, what do you think of using an older model Mac Pro tower, quad core with solid state boot, instead of the PC? These are very quiet.

    Thanks much
    Ummm...."Roon Bridge" is a "Roon Ready" device.

    If you already have a Roon Ready device like the LUMIN, you don't need Roon Bridge. You would run "Roon Server" on your "Server PC" and setup the LUMIN as one of the zones using Roon Controller.

  3. #13
    Quote Originally Posted by wil View Post
    dsnyner,

    I'm told by Lumin that Roon Bridge is not compatible with "Roon Ready" devices such as Lumin.

    So can the set up "simply" be:

    Server PC >> Client PC and monitor >> Router >> Lumin ? All connected by ethernet.

    For the Server PC, what do you think of using an older model Mac Pro tower, quad core with solid state boot, instead of the PC? These are very quiet.

    Thanks much
    Ummm...."Roon Bridge" is a "Roon Ready" device.

    If you already have a Roon Ready device like the LUMIN, you don't need Roon Bridge. You would run "Roon Server" on your "Server PC" and setup the LUMIN as one of the zones using Roon Controller.

  4. #14
    Member Sponsor Addicted to Best!
    Join Date
    May 2010
    Location
    Houston area
    Posts
    222
    David, thanks!
    Preamps: ADA Reference (multichannel); VTL 7.5 II (two channel)
    Digital: MSB Transport+ Platinum V DAC. Core Audio + MicroRendu streaming; Roon+HQP+FabFilter/Acourate; Trinnov (multichannel)
    Speakers: PRO Audio Technology 2115sm across fronts; 4x 18" PRO subs; 11.4 overall
    Room: Design by Dennis Erskine and Keith Yates. Extensive use of RPG custom bass traps
    Power: Richard Gray 20A UPS and isolation transformer. Triton/Typhon and Sound Application. Shunyata Sigma

  5. #15
    Quote Originally Posted by Brucemck2 View Post
    David, thanks!
    Sure thing. This stuff is pretty amazing. Looking forward to hearing how this works for you.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Dirac live vs Acourate vs Audiolense
    By dallasjustice in forum Michael Lowe-A Discussion On Holistic Audio
    Replies: 99
    Last Post: 04-25-2017, 12:13 PM
  2. CH C1 with streaming board + Tidal + Roon
    By VPN in forum CH Precision Forum
    Replies: 5
    Last Post: 02-27-2017, 05:58 AM
  3. How good is Tidal? Tidal vs. your musical collection?
    By caesar in forum General Audio Forum
    Replies: 12
    Last Post: 10-16-2016, 12:07 PM
  4. Archimago Gets Acourate!
    By dallasjustice in forum Michael Lowe-A Discussion On Holistic Audio
    Replies: 2
    Last Post: 11-29-2015, 08:20 AM
  5. miniDSP OpenDRC with Acourate...anyone tried?
    By Justus in forum Digital Room Eq Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2012, 07:53 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •